Over het CJG

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is er voor alle ouders, opvoeders, kinderen, jongeren en professionals in Bloemendaal die vragen hebben over opvoeden en opgroeien. Of het nu gaat om een eenvoudige of ingewikkelde vraag, samen vinden we een oplossing die past.

Het CJG kijkt bij een vraag naar welke ondersteuning er in de eigen omgeving voorhanden is. Dat kan een voorziening in jouw buurt zijn. De meeste ouders en jongeren zoeken informatie en ondersteuning dicht bij huis. Het CJG sluit daarbij aan.

Het CJG is een samenwerkingsverband van organisaties binnen de jeugdgezondheidszorg, jeugdhulpverlening en welzijn. De Opvoedpoli en het Consultatiebureau zijn twee van deze organisaties. Het CJG heeft een coördinerende taak bij het bieden van professionele hulp en advies bij opvoed- en opgroeikwesties, waardoor u sneller en effectiever geholpen kunt worden.
In het CJG worden ook trainingen, cursussen en lezingen gegeven. Het aanbod vindt u op deze website. In het CJG werken o.a. (ortho) pedagogen,  jeugdartsen en maatschappelijk werkers.